Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Γύρω από τις σκέψεις ενός πολιτικό-οικονομικού ΘΙΝΚ ΤΑΝΚΣ

(εξ αφορμής ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Ινφογνώμων Πολιτικά με τίτλο)
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες έχουν χάσει την ικανότητα να οραματίζονται

Αναρωτιέμαι είναι ΕΚΤΟΣ του ΜΝΗΣΑΣΤΕ χρονικών παρενθέσεων  ιστορικών γεγονότων, παρότι ΠΛΗΣΙΟΝ σε χώρους εξέλιξής τους?

Λέει
"Δεν γίνεται δημοκρατία χωρίς κόμματα. Ενδεχομένως πρέπει να αλλάξει η λειτουργία των κομμάτων"
Είναι ένα τσιτάτο με προχριστιανικές (510 π.χ.)  ΙΣΤΟΡΙΚΕΣΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ!  
Του ξεφεύγει η ΠΑΛΑΙΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ότι ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας μπήκε μετά την διάλυση της δικτατορίας των “ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ της ολιγαρχίας των ΕΥΓΟΝΙΚΩΝ και το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ χάος που δημιούργησε η δεοντολογία της ΣΠΟΥΔΑΙΟπαιδείας τους?

Δυστυχώς ΟΜΩΣ πήρε ΑΝΤΙΡΟΠΕΣ στροφές και λάθος πορεία, σε λιγότερο από έναν αιώνα (416 π.χ.) μέχρι που ακόμα κι Ράμσφελτ 2500 χρόνια μετά το έφερε στην επικαιρότητα της διπλωματίας! Διατυπώνοντας  ΣΩΣΤΑ  τη δικαιολογία του ΔΙΚΑΙΟΥ του αδικαιολόγητού ΤΟΥ, όταν αναρωτήθηκε  με το περίφημο “..γιατί μας κατηγορούν οι σύμμαχοί μας ... εμείς εφαρμόζουμε τις αρχές της Αθηναϊκής Δημοκρατίας..” μόνο που δε προσδιόρισε και τη διαχρονική παρένθεση του διαλόγου της  “δημοκρατίας” των Αθηναίων με τους Μήλιους, την οποία είχει κατά νου όταν έλεγε  "..εφαρμόζουμε τις αρχές της Αθηναϊκής Δημοκρατίας”

Άλλωστε ο “τίτλος” και μόνο, δε φτιάχνει τον επιστήμονα, αυτό το ξέρει ο Έλληνας, και το χει κατά νου ότι "στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις", ή ότι σε προβάλουν τα ΜΜΕ, ΚΑΙ μιας και η πληθώρα των σερβιρισμένων ηγετών έχει πτυχία σπουδών των ιδιωτικών σχολών των ιδιωτών τραπεζιτών από τις ΗΠΑ και ΑΓΓΛΙΑ, άσχετα αν οι "ντολμάδες" είναι από φύλα κληματαριάς ή λάχανου ή ακόμα και συκής, ΠΟΤΕ δε ξέρεις με τι ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΑΣ software είναι προγραμματισμένες οι διεργασίες των λειτουργιών του εγκεφάλου τους, ή ακόμα και με τι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ δικλείδες ΙΩΝ τους ελέγχουν, όπως δε ξέρεις και την ποιότητα του ρυζιού που περικλείει μέσα του ο ντολμάς, οι ειδήμονες ΟΜΩΣ του χρήματος ξέρουν!!! ότι όταν πεινάς πρέπει ΚΑΙ να τους τους φας! γι αυτό προσέχουν και αγωνιούν για τις συνταγές τους!!

Κι ακάθεκτος συνεχίζει “Η απελευθέρωση της κίνησης των κεφαλαίων ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70..”, Κι εκεί το κόβει! Γιατί εδώ παρεμβαίνει ΕΚΤΟΣ του προγραμματισμένου προγράμματος των εγγεφαλικών λειτουργιών ΚΑΙ ο ΙΟΣ της ασφαλιστικής δικλείδας του software του προγραμματιστή της σκέψης του.
Να γιατί τώρα σχίζουν τα ιματία των ΣΤΡΙΓΚΙΩΝ τους για τη ΤΙΜΗ του αισθητικου της ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ τους!  επιδιώκοντας όμως ΚΑΙ να αναδυθούν σαν “Αφροδίσιες” "αρετές" μέσα από τα ύδατα της ΑΟΖ της Μεσογείου!

Παρ΄ όλα αυτά λέει ότι “..Δεν πιστεύ(ει) ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται..”, μα με τι άλλο ασχολείται? όταν αναφέρεται σε “..κάποια κοινά στοιχεία με την περίοδο..”, κι από πότε σταμάτησαν οι επαναληπτικές χρεοκοπίες προς ικανοποίηση των ενστίκτων των ειδημόνων του αεριτζίδικου χρήματος και υποθηκοφυλάκων των ανεξέλεγκτων ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ τους.

ΚΑΛΑ ΑΣΕ που η Λευτεριά της Ελλάδαςακόμα μετράει τα νεκρά της παλικάρια για τη ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΙΣΡΑΗΛ, και το πυρηνικό καταφύγιο τρομοκρατίας των ιδιωτών τραπεζιτών, ΜΑ ΟΥΤΕ από ΦΕΝΤΕΡΑΛ ΜΠΑΝΚ των ΗΠΑ και ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΑΓΓΛΙΑΣ δε του μάθανε στο σχολικό νηπιαγωγείο που εκτράφηκε η σοβαροφάνεια των σπουδών του?

Πέρα όμως του ότι εξυψώνει τους ΆΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ του “πας μη Έλλην” και λίκνου της Δημοκρατίας της Εκκλησίας του Δήμου, προς το ΑΠΥΘΜΕΝΟ της κατάπτωσης της ηθικής αυτουργίας του “βάρβαρος”  και λίκνου των ιδιωτών τραπεζιτών, λέει όμως και το άλλο κουραφέξαλο “..κάποτε ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κομμάτι των Βαλκανίων..” κρίμα που δεν έχει το σθένος να την περιορίσει με την εμβέλεια τις διαχρονικότητας των ιστορικών του γνώσεων, με γεωπολιτική στόχευση την  Αυτοκρατορία των Ντονμέδων της ΔεύτερηςΙερουσαλήμ! Εμμμ βέβαια!!! και γιατί?? ? ”..Οτιδήποτε πιο πίσω στο χρόνο (να μη) δεν έχει σχέση...(?)”

Κι ασφαλώς “.οι Ευρωπαίοι πρέπει να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους..” και είναι ΕΔΩ που η Ελλάδα πληρώνει τώρα το κόστος του τιμήματος της ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ των αργυραμοιβών στη Μάχη της μητέρας των Μαχών, από τη μια οι εσωτερικοί εχθροί της Δημοκρατίας σε κάθε χώρα της Ε.Ε. για την προάσπιση των ιδιοτελών συμφερόντων της διαχρονικότητας των ακάλυπτων επιταγών του αεριτζίδικου ιδιωτικού τους κεφαλαίου, κι από την άλλη η υγιείς πολιτικές δυνάμεις που πασχίζουν για την απεξάρτηση και το αυτοκέφαλο της διαχείρισης των οικονομικών της Εκκλησίας του Δήμου..

Ένα ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, που ακόμα δεν έχει γίνει συνειδησιακά αντιληπτό από τους πολίτες και σίγουρα θα συμβάλη θετικά στην εξέλιξη της απεξάρτησης του πολιτικού λειτουργήματος, είναι και η πρόσφατα κοινή αποδοχή ΘΕΣΗΣ μιας ΠΡΑΞΗΣ που εφαρμόστηκε στη Σουηδία τις αρχές του 90΄ κατά την στήριξη με ρευστότητα των ιδιωτικών τραπεζών, με αντικαταβολή της ενίσχυσή τους από ανάλογο σχετικό αντίτιμο εκ των χαρτοφυλακίων τους προς το δημόσιο ταμείο.
Τούτο έγινε επιτευκτό μετά από διαχρονική επιμονή της Σουηδικής κυβέρνησης και κοινές προσπάθειες υπό την προεδρία της Ευρωπαικής Ένωσης από την Πολωνία.
Τουτέστιν τα κράτη δεν θα είναι μόνο αιματοδότες για την χρηματοεξυγείανση των ιδιωτών τραπεζιτών αλλά και γαλατολήπτης της κεδροφορίας των εποχών των χρυσών τους αγελάδων.


Με λίγα λόγια οι χρηματομεσίτες, του ιδιωτικού κεφάλαιου, που παλαιώτερα ποντάρονταν στους "σαλονικιούς ντομέδες" αξιοποιώντας την υποδαύλιση των αξιών του ελληνισμού, διέλυσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία με την "υποθηκευμένη" απελευθέρωση της Ελλάδας, συν τα ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ τους, στο πνεύμα του ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ, για τις ενισχύσεις σε ρευστό από την ΚΕΤ θα πρέπει να λογοδοτησουν το πόθεν έσχες, διότι συν τοις άλλοις χρόνια τώρα χρησιμοποιούσαν την ΚΑΙ την ιδιωτική τους τράπεζα της Ελλάδας ως σουρωτήρι για την αποσταθεροποίηση της Ευροζώνης.

Και είναι εδώ που ξεσχίζουν τα ιμάτια των στριγκιών τους, για να προλάβουν να ξεπουλήσουν πέρα από το φυσικό πλούτο της Ελλάδας  και την ΑΟΖ σε πλείστους υπεράκτιους προστάτες  για την μετουσίωση των ακάλυπτων επιταγών τους.

Δυστυχώς όμως στο τρίπτυχο "ψωμί, παιδεία, ελευθερία," λείπει η ουσία η μετουσίωση της εξουσίας, το ΔΙΚΑΙΟ, που είναι ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση για το ευνομούμενο της πολιτείας! 


Και βέβαια όλα είναι θέμα παιδείας, ως και αυτοπεποίθησης ΚΑΙ γνώθιν εαυτόν, κόντρα στο καρκίνωμα της πολιτικής σηψαιμίας ΚΑΙ των τοπικώνδιαπλεκόμενων στους ΟΓΑ  Καθώς η εξουσία ΔΕΝ πηγάζει από το ΛΑΟ!

Μόνο που ΑΥΤΑ τα αυτονόητα είναι εκτός της ύλης των σπουδών των αποφοιτούντων πολιτικο-οικονομο-λαιγεωνάριων τις "απόφυσης" πτυχίων των ιδιωτικών σχολών των ιδιωτών τραπεζιτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου