Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σχετικά με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους

Έχοντας υπ΄ όψιν την πρωτοβουλία  της (ΕΛΕ), για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους, που έγινε στη ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ.Σόλωνος 57 

την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαΐου.

Σχετικά με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε μία παράμετρο, που διαχρονικά εμπεριέχει ένα κόστος, ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΑ και ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΥ  και ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΥ μεγέθους, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ του δημόσιου χρέους στα ΟΜΟΛΟΓΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ δεμένο ΚΑΙ με την διαπλοκή ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ που θεσπίζουν νόμους ως ασφαλιστικές δικλείδες νομιμοφάνειας για την κάλυψη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ανομημάτων ΤΖΑΚΙΩΝ τους ΚΑΙ της πολιτικής και τοπικών παραγόντων, από τους ΟΤΑ μέχρι την ασυλία τους στη Βουλή!



Προσέξτε ΤΟΥΤΟ και δείτε το ΑΚΟΜΑ και στην αλληλουχία της ΣΙΩΠΗΣ στην ΕΞΕΛΙΞΗ και με το σκάνδαλο της Μ. Βατοπεδίου, και της Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο κι  όπου αλλού.
Ο εισηγητής του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των δασών της Σκύρου, και πρώην βουλευτής κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου )πέραν του ότι ήταν νομικός σύμβουλος της Μ.Μ. Λαύρας ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ συγγενείς ιδιοκτητών χορτονομών εκ προπάππου, και εξ ειδήσεως ΔΕ τηλεοπτικού καναλιού ΚΑΙ ο Πάγκαλος έχει χορτονομές (ΠΑΣΟΚ) (προσέξτε στο (1+30")) κι Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ),κι ο Παπαγεωργίου (ΠΑΣΟΚ) έμμεσα, κι ο Μαυρίκος (ΚΚΕ) κι ο Καρατζαφέρης, (ΛΑ.Ο.Σ.), και ποιος ξέρει και πόσοι άλλοι βουλευτές ΔΙΚΑΣΤΕΣ και δικηγόροι, που με τη ΠΟΛΙΤΙΚΟΜΙΞΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΜΙΞΕΙΑ τους,   ΔΙΚΑΙΟΒΑΤΟΥΝ σαν νεκρόφιλοι το ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ της Εκκλησίας του Δήμου και του Δημοσίου



Κατ΄ αρχήν, πέραν των άλλων ιστορικών στοιχείων, θα πρέπει να έχετε υπ  όψι σας ΚΑΙ το έγγραφο του κ Φραγκιουδάκη (το οποίο ΠΕΡΑ από το δραματικό του περιεχομένου του είναι δροσιστικά απολαυστικό) δείτε το εδώ .. και λάβετε το υπ΄ όψιν στη συνέχεια της σχέσης των πραγμάτων και σε συνδυασμό με συζήτηση ερώτησης, υψηλού επιπέδου, στη βουλή.   


ΤΑΠΙ=Παραχωρητήριο από το δημόσιο σε ιδιώτη ότι μπορεί να χρησιμοποιεί δημόσια γη, δάση, λίμνες, αλυκές κ.λ.π. για λογαριασμό του. Η ψιλή κυριότητα παρέμενε στο δημόσιο, ενώ ο ιδιώτης είχε μόνο την επικαρπία . Κατ' ουδένα τρόπο σύμφωνα με τον Μουσουλμανικό νόμο δεν μπορούσε να γίνει καθαρή ατομική ιδιοκτησία (μούλκι) ένα δημιούργημα της φύσης, δάσος, λίμνη, ποτάμι, βοσκότοπος, βουνό. Η χρησικτησία στα δάση απαγορευόταν από τον νόμο. ΚΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ

ΤΕΣΑΡΟΥΦ=Το δικαίωμα κάποιου να έχει την επικαρπία, τη νομή, κάποιου ακινήτου γη, σπίτι, μύλος, κ.λ.π. μετά από παραχώρηση βάσει κάποιου Ταπί. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ
 
Λαμβάνοντας δε υπ΄ όψι ΟΤΙ το κατά τ’ άλλα εμπράγματο χωριστό δικαίωμα χορτονομής (λιβαδιακό δικαίωμα) που ισχύει στη Φθιώτιδα και σε άλλα σημεία της χώρας (σ.σ. και Σκύρο) σε αλλότριους καλλιεργούμενους η καλλιεργήσιμους η αγραναπαυόμενους αγρούς η και σε λιβάδια, απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 104 του Συντάγματος του 1952, υπέρ του ιδιοκτήτη των αγρών ή των λιβαδιών, στα οποία υφίσταται το προαναφερόμενο δικαίωμα (παράγραφος 1)
Κι ότι από τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952 προκύπτουν τα ακόλουθα :
Σύμφωνα (λοιπόν) με την παρ. 5 του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952, Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ (δηλαδή στους συμμετέχοντες στο παραπολιτικοδικονομικό κύκλωμα, στο κόλπο μέσα βέβαια και οι υποθηκοφύλακες που έχουν και το ανεξέλεγκτο των ΤΕΣΑΡΟΥΦ και των ΤΑΠΙ, και οι συμβολαιογράφοι με το ταμείο τους) , κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.δ. 21851952, ενώ σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 2258/1952, το ποσό της προαναφερόμενης αποζημίωσης, προσαυξανόμενο κατά 10% υπέρ του Ειδικού Ταμείου Εποικισμού (ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ) για τα κατά την παρ. 4 έξοδα αποτύπωσης και καταμέτρησης, (ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ).. αποτελεί την οφειλή του υπέρ ου η απαλλοτρίωση ιδιοκτήτη του κτήματος προς το Δημόσιο.?
Τότε μπορεί να συμβαίνει ΚΑΙ το εξής???
Ότι όσοι ΚΑΙ
ΜΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ «στη Φθιώτιδα με ΤΕΣΑΡΟΥΦ και ΤΑΠΙ που ΦΤΆΝΟΥΝ και σε άλλα σημεία της χώρας στη συνέχεια αφού βαρύνουν το δημόσιο με ομόλογα (ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΟΜΑ) μετά ίσως να τα πουλάνε παρ΄ όλα αυτά! (ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΟΜΑ) και μη ξεχνάμε είναι και τα δικαστικά (ΤΡΙΤΗ ΚΟΝΟΜΑ) Μιλάμε για το απόλυτο της ΚΟΠΡΟΚΟΝΟΜΑΣ μιας πολιτικά και δικονομικά τρισδιάστατης ασυδοσίας!




...Ο πόλεμος της ανεξαρτησίας της Ελλάδας έχει τελειώσει. Η Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα έχουν ελευθερωθεί. Το έθνος καθημαγμένο προσπαθεί να στήσει το πρώτο Ελληνικό Κράτος της νέας εποχής.

Ομως στην Αττική και την Εύβοια κρατούν ακόμα οι Τούρκοι τα κάστρα της Ακρόπολης και της Χαλκίδας.

Στις 3/15 Φεβρουαρίου του 1830 υπογράφεται το πρωτόκολλο του Λονδίνου που αναγνωρίζει την Ελλάδα σαν ανεξάρτητο κράτος και καθορίζει τα σύνορα της.

Μια παράγραφος όμως του πρωτοκόλλου αυτού, του επονομαζόμενου και "Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας", αναφέρει ότι οι Τούρκοι που θα αναχωρήσουν από την Αττική και την Εύβοια δικαιούνται να πουλήσουν τις ατομικές ιδιοκτησίες τους.



Αυτή η παράγραφος θα είναι μοιραία για την Αττική.

Από αυτή την παράγραφο και από την απληστία μερικών Ελλήνων και ξένων, (και δια των Ροτσιλδικων δανείων?) κατάντησε η Αττική και η Εύβοια να μην έχουν σχεδόν καθόλου Δημόσια γη....”

Και είναι εδώ που με τα ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ, οικειοποιούνται ή και ακόμα χαρίζουν στον εαυτό τους περιουσία του δημοσίου!
Οπως θα δείτε παρακάτω,  
οι Τούρκικες πλήρεις ιδιοκτησίες (μούλκια) που είχαν δικαίωμα βάσει του πρωτοκόλλου να πουλήσουν οι Τούρκοι, ήταν πολύ μικρές σχετικά με τις μεγάλες εκτάσεις των δημόσιων γαιών που ανήκαν στο Τούρκικο κράτος.
Καταλαβαίνει εδώ κανείς το κοστος των ΡΟΤΣΙΛΔΙΚΩΝ καταπατήσεων και κατάχρησης της δημόσιας περιουσίας με ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ  ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και κοστίζει μέχρι και σήμερα στο δημόσιο χρέος.


Όμως η ΕΞΟΥΣΙΑ πηγάζει από το ΛΑΟ και εξασκείτε υπέρ του ΛΑΟΥ για το ΛΑΟ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ τα πάντα ρει τα της δικαιοσύνης ως προς το ΔΙΚΑΙΟ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ δηλαδή των πολλών!

Τα ανωτέρω προς κάθε ενδιαφερόμενο ως στοιχείο γνώσης και αξιοποίησης του περιεχόμενου τους για τον προβληματισμό της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους, αποδίδοντας τα του Καίσαρι το Καίσαρα!


2 σχόλια:

  1. Βλέπετε πουθενά για τα αεριτζίδικα ΟΜΟΛΟΓΑ που το δημόσιο έδωσε σε καταπατητές της δημόσιας γης όπως τη Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο και τους για τους βοσκότοπους των τσοπαναραίων βάση ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ της από την εποχή της τουρκοκρατίας?

    http://2.bp.blogspot.com/_wS37j3i6EPM/S4MdPzCZylI/AAAAAAAACC8/W8cVBPAeTF4/s1600-h/NBG+Org+Chart.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια βασική προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι επαναφορά της προσωπικής εργασίας.

    Αφού το 92% του χρέους προέρχεται από πλασματικά κέρδη κοπανιστού αέρα, να αποταμιεύσουμε συμπιεσμένο θεϊκό τοιούτον ΑΕΡΑ από τον Όλυμπο και να τους τον στείλουμε να αναπνεύσουν τη δόξα ενός υπέρμετρου μεγαλείου της αιωνιότητας.

    Επιπλέον δε οι δήμοι να απλώσουν ξαπλώστρες και χαλιά στις παραλίες, όπου πολίτες στο πνεύμα της προσωπικής εργασίας θα αποταμιεύουν ευρουδάκια για τις ηλιαχτίδες της ξάπλας τους, και του θροΐσματος της θάλασσας, από τους τουρίστες.

    Εγώ παραιτούμε των δικαιωμάτων της φαεινής ιδέας υπέρ των εριφίων που βόσκουν στα βοσκοτόπια του Πάγκαλου και του Παπαγεωργίου.
    Σχετικά (ΔΕ)με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2011/05/blog-post.html
    και τα βοσκοτόπια ..
    " ..συν Αθηνά και χείρα .." υπογράφιν ..
    http://www.gopetition.com/petition/44615.html
    Οπότε ξεκαθαρίζει κανείς αν είναι ερίφιο, ή νοήμων ΈΛΛΗΝΑΣ και έχει βαρ βαρ ως αυτοπεποί-θηση την ελευθερία του, και δεν είναι ανελεύθερα υποκείμενος της φοβίας του ίσκιου του

    ΑπάντησηΔιαγραφή