Σάββατο, 25 Αυγούστου 2007

ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Καταθέτω πρόταση,   "πέρα από το χρώμα που επιλέγει κανείς και δίνει νόημα στη ψήφο του", δημιουργίας ανεξάρτητων κινημάτων, ΠΟΛΙΤΩΝ με ΠΑΙΔΕΙΑ,  με ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, κατά της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και του πολυεπίπεδου της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στους Ο.Τ.Α. μέσα στους οποίους, εκπαιδεύονται, ανδρώνονται, επιλέγονται, και προάγονται για την ασυλία των ανομημάτων τους, στα έδρανα της Βουλής.

Η μόνη ελπίδα των πολιτών. με ήθως και παιδεία είναι ..
Ένα κίνημα ανεξάρτητο από τα δικονομικά και παραδικαστικά κυκλώματα που ΒΙΑΖΟΥΝ το ΔΙΚΑΙΟ του ευνομούμενου μιας ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Ενα κίνημα και για την εσωτερική κάθαρση και μελλοντική διαφάνεια σε κάθε πολιτικό σχηματισμό.

Μόνο έτσι θα μετρηθούν ορισμένοι δικηγόροι της ΒΟΥΛΗΣ με το πυγμαίο των αξιών της παιδείας που πρεσβεύουν, τώρα δε με την άρση του ασυμβίβαστου και την ενεργώ τους πλέον δράση για την νομιμοφάνεια, των κατά το παρελθόν των δικονομικών και πολιτικών κακουργημάτων, κατάχρησης ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.

Προτείνω:
Α) Την σύνθεση, κατά τόπους (Δήμους, Νομαρχίες), επιτροπών από νέους τελειόφοιτους της νομικής, προς "συνδρομή" βουλευτών δικηγόρων στο "νομοθετικό" τους έργο κατά της διαφθοράς,

Στις αναλαμβανόμενες υποθέσεις θα συντρέχουν λόγοι ποινικά κολάσιμων πράξεων των διαπλεκόμενων.
Θα αναλαμβάνουν υποθέσεις με κατοχυρωμένο το προδικασμένο, βάση αδιάσειστων κατατιθέμενων στοιχείων, οπότε θα εξασφαλίζουν αφ’ ενός μεν τα προς ζην, και θα ανδεικνύουν με αυτόν τον τρόπω και τα όποια κατά τόπους παραδικαστικά κυκλώματα, και αφ’ ετέρου θα συνεισφέρουν τα μέγιστα προασπίζοντας το δίκαιο των «πολιτών με παιδεία», κατά του πολυεπίπεδου της διαφθοράς, κόντρα στο δικονομίστικο, αστέρων νομικών της διαπλοκής, αλλά και ακόμα περισσότερο, θα απαλλάσσουν τον κάθε Ο.Τ.Α. και την κάθε κυβέρνηση από φορείς του έιτζ της διαπλοκής και δη της πρωτοβάθμιας.

Αποκτώντας δε και θετικής εμπειρίας των διάφορων εναλλακτικών μορφών της διαπλοκής οι νέοι τελειόφοιτοι της νομικής, με ευρύτητα πνεύματος νομοθέτη, επάξια θα μπορούν να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της ευνομούμενης πολιτείας στο δικαστικό σώμα, όσοι από αυτούς στη συνέχεια το θελήσουν.”

Εν τέλη δε θα αξιολογούν και το αξιόπιστο του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ έργου, του δικηγόρου ΒΟΥΛΕΥΤΗ και ΝΟΜΟΘΕΤΗ εν όψη των κάθε επερχόμενων εκλογών.

Β) Την δημιουργία κινήματος υποστήριξης της επιτροπής με,
1- κεφάλαιο αντιμετώπισης εξόδων κίνησης.
2- προεργασία εξονυχιστικού ελέγχου συλλογής και επεξεργασίας των εγγράφων.
3- παρουσίαση του διαπλεκόμενου προβλήματος στην επιτροπή προς επιπλέον διερεύνηση εγγράφων πριν την ανάληψη της υπόθεσης.

Γ) Θα αναλαμβάνουν υποθέσεις στηριζόμενες σε αδιάσειστα στοιχεία εγγράφων.
1- Ως αμοιβή, σε πρώτη φάση (πρόταση), ορίζεται το κατώτερο όριο δικηγορικής αμοιβής (γραμμάτιο) που προβλέπει ο κώδικας περί Δικηγόρων.
2- Επιπλέων ότι εκταμιεύσουν(πρόταση) από απαίτηση των εξόδων παράστασης των μέσω της πολιτικής αγωγής.

Δ) Μέρος αποζημίωσης
1- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα ενισχύει το κεφάλαιο εξόδων κίνησης των νομικών.
2- ποσοστιαίο (15% πρόταση) από κάθε αγωγή του ενάγων θα διατίθεται για ανακύπτοντας περιπτώσεις μη οικονομικά δυνάμενων πολιτών να συμβάλουν σε έξοδα υποθέσεων διαφθοράς ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.


Μια ΦΑΝΤΑΣΙΑ? κι όμως ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ!!! αξίζει και πρέπει να υλοποίηθεί, με ενεργή συμετοχή και συμπαράσταση, θα προσφέρει τα μέγιστα στον αγώνα κατά της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, θα συμβάλει στο να αρθεί μια τροχοπέδη της υγιούς λειτουργίας των Ο.Τ.Α. και το ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, και κατ’ επέκταση θα απαλύνει και την κάθε μελλοντική κυβέρνηση "ΠΕΡΑ από το ΧΡΩΜΑ που επιλέγει κανείς και δίνει ΝΟΗΜΑ στη ΨΗΦΟ του" από ένα λιγότερο πρόβλημα, και την απαξίωση του πολίτη από τους λειτουργούς της πολιτείας.

Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
a_konstantin@live.com
Στοκχόλμη/Σουηδία

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τον πάω τον «μετριασμό» και διάφορα άλλα παραπλήσια.
    Θα σού απαντήσω στο "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή