Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ 10.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΗΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Κι όμως παρ΄ όλα αυτά στη Σκύρο οι ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ με τη ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ της ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και οτυ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ και σε αυτούς τους μικρογεωργούς που δεν έχουν "σφαχτά" έστω για να τα βόσκουν, ΟΥΤΕ και να καλλιεργούν τα χωράφια τους ΑΝΑ ΔΙΕΤΙΑ, απεναντίας ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  κάνει πλάτη στους καταπατητές της περιουσίας του δημοτικού βοσκότοπου, του άλλοτε? ή ΚΑΙ ακόμα του δημοσίου, ΔΙΟΤΙ μέχρι και σήμερα δεν τον έχει αποδεχθεί ο Δήμος με συμβολαιογραφική πράξη, προς αποφυγή ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ για την ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ επίορκη εξάσκηση του επί μισθού δημοσίου υπαλλήλου πολιτικό λειτούργημα του ΠΡΟΑΓΩΓΟΥ, όπου εντός του οποίου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ οι μικρογεωργοί έχουν τα χωραφάκια τους, ΚΑΙ ΔΕΝ είναι μόνον ΑΥΤΟ αλλά δίνει και νομικά στηρίγματα στα δικαστήρια στους καταπατητές με πολιτικές αποφάσεις να διεκδικούν αποζημιώσεις μέχρι και έξι χιλιάδες ευρώ ανά στρέμμα από το μικρογεωργό που θέλει να απαλλαγεί από το φεουδαρχικό Εθιμικό Δίκαιο των καταπατητών της δημοτικής περιουσίας!

Είναι υποτιμητικό για το σύνολο των αυτοδιοικητικών κινημάτων να ζητούν συναίνεση σε  λύση προβλημάτων ΚΑΙ να μη έχουν αντιδράσει για αυτή την κατάσταση ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ, και δη σε περιόδους κρίσης ακόμη και για εύρεση τροφής, η οποία ΑΝΑΓΚΗ για πρώτη φορά μετά από μικρασιατικές καταστροφές έφτασε σε σημείο η κυβέρνηση να νοικιάζει, και πολύ σωστά! 5 ευρώ το στρέμμα ανά χρόνο σε γεωργούς και άνεργους.

Σχετικά δε με τη Σκύρο, με λίγα λόγια για τα 6000 ευρώ που ζητά ο καταπατητής της δημοτικής χορτονομής και άλλοτε δημόσιας,  με την υπόθαλψη ΚΑΙ του ΔΗΜΟΥ δια των ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  και της από κοινής στήριξης του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημάρχου,  ο μικρογεωργός με 5 ευρώ το στρέμμα ανά χρόνο μπορεί να νοικιάσει από το δημόσιο 1 στρέμμα για 1200 χρόνια κιαν θέλει να νοικιάσει 10 στρέμματα με έξι χιλιάδες ευρώ μπορεί να τα νοικιάσει για 120 χρόνια.

 Άρα στην ουσία ποιος ο σκοπός του νόμου όταν ο μικρογεωργός στη Σκύρο Φθιώτιδα κι αλλού δεν του επιτρέπουν ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ οι καταπατητές ΑΛΛΑ και το ΔΗΜΟΣΙΟ κι ο ΔΗΜΟΣ να καλλιεργήσει το χωράφι του με τη συνεργεία των διαπλεκόμενων στην πρωτοβάθμια διαφθορά των ΟΓΑ? κι απεναντίας υποθάλπουν ΚΑΙ δημιουργούν   


 Πέραν του ότι ίσως να είναι και θέμα ρύθμισης νόμου ΑΛΛΑ και διεύρυνση της διαύγειας συνταγματολογικών  παροπίδων, ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να μπει ΩΣ ΕΠΙΓΟΝ ΘΕΜΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την  Κατάργηση του ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ  φεουδαρχικού "ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ"  της πρώτης δικαιοβατικής επιλογής επί των μικρογεωργών από τους κοτζαμπάσηδες της διαπλοκής!

Γιατί παρά τα παραλειπόμενα της συνέντευξης,   ΑΛΛΑ ΚΑΙ όσες αιφνίδιες επισκέψεις και να κάνει ο Περιφερειάρχης ή αντιπεριφερειάρχης, οι ερωτήσεις ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ θα παραμένουν αναπάντητες   όπως και πρότερα, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ τους βάλουν να παίξουν το ρόλο του συντονιστή του πυροσβέστη  σε κάθε περίπτωση αδιάβαστοι θα φεύγουν από το νησί ΑΝ ΟΧΙ και συνειδητά συμπλέοντας με τους διεφθαρμένους τοπικούς κοτζαμπάσηδες της διαπλοκής στην κατάχτηση της δημόσιας ΚΑΙ ιδιωτικών περιουσιών.

 Τι να σου κάνει λοιπόν ο πρωθυπουργός ή και η αξιωματική αντιπολίτευση από δεξιά κι αριστερά όταν και οι αυτοδιοικούμενοι δεν διεκδικούν τα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ για ευνομούμενο των πολιτών της Εκκλησίας του Δήμου!

 Υπ΄ όψιν!!! κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι, αυτά είναι εκτός προσέγγισης της Δημόσιας ερευνητικής δημοσιογραφίας μισθωτών δημοσιογράφων του Δημοσίου ή των ΟΓΑ, είναι διαχρονικά προβλήματα των πολιτών ψηφοφόρων "πέρα από το χρώμα που διαλέγει κανείς και δίνει νόημα στη πίκρα της ψήφου του" που η ίδια παθητική στάση των εκπροσώπων του οδηγεί τον πολίτη στην αποστασιοποίησή του και την απαξίωση προς τα πρόσωπα των πολιτικών λειτουργών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου