Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Αξιότιμε κ. Βενιζέλο

Αξιότιμε κ. Βενιζέλο

Πριν από μέρες σας χαιρέτισα (η μάλλον σας ενόχλησα σε μια ιερή στιγμή του ελεύθερου χρόνου σας) έξω από το θέατρο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους μετά από την προβολή της ταινίας "EDUARD" και σας ανέφερα για ένα θέμα το οποίο κατά την άποψη μου αξίζει να το προσέξετε ιδιαιτέρως, καθώς ως εκπρόσωπος του κοινοβουλίου αλλά επιπλέων και ως καταξιωμένος νομικός και δη συνταγματολόγος.

Πήρα το θάρρος και πάλι να σας ενοχλήσω ενημερώνοντας σας για ένα στίγμα της «ευνομούμενης πολιτείας» στη Σκύρο.
Με την αναφορά μου αυτή ζητώ την άμεση παρέμβαση σας για να σταματήσει ένα διαρκές, ποινικό αδίκημα διαφθοράς (πολιτικομικτών και πολιτικοεραστών) της πρωτοβάθμιας διαπλοκής, κατά των κατοίκων του νησιού που συντελείτε εδώ και δεκαετίες στο Δήμο Σκύρο, από τους αιρετά εκλεγμένους και μη διαπλεκόμενους παράγοντες.
Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (Σουηδία) από το 1973 κι ερωτευμένος με τη Σκύρο από την πρώτη μου επίσκεψη στο νησί το 1977. Το 1991 αποφάσισα και το 1992 δι’ αγοράς απέκτησα ένα αγροτεμάχιο.
Στη Σκύρο επικρατεί ένα εθιμικό δίκαιο «εμπράγματο δικαίωμα βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους», που στην καθομιλουμένη ονομάζεται «χορτονομή».
Στη Σκύρο υπάρχουν διάφορες περιοχές προσδιορισμένες με σαφήνεια στην περιγραφή των σημείων των ορίων τους, υπάρχουν «χορτονομές» εκμεταλλευόμενες από ιδιώτες, βάση «φιρμανιών» ή συμβολαίων, πρωταρχικώς προερχόμενες από την εποχή της τουρκοκρατίας, που στη συνέχεια, μέσω προικοσυμφώνων και αγοραπωλησιών, έχουν διαμελιστεί και επεκταθεί σε όλο και μεγαλύτερα τεμάχια.
Υπάρχουν δε άλλες «χορτονομές» από τις εναπομείναντες εκτάσεις τις νήσου, καθώς και από Μοναστηριακές περιουσίες που περιήλθαν στη δικαιοδοσία του Δήμου Σκύρου κατά καιρούς, βάση διαφόρων νόμων, εκμεταλλευόμενες από τον Δήμο Σκύρου προς όφελος των Δημοτών και υπέρ των εσόδων του Δήμου Σκύρου.
Εντός των με σαφήνεια προσδιορισμένων ορίων των «χορτονομών» αυτών, υπάρχουν κτήματα υπό την κυριαρχία πληθώρας κατοίκων του Δήμου και του Δημοσίου
Δυστυχώς όμως έχει παρατηρηθεί, σε συμβόλαια αγοραπωλησιών «χορτονομής» ιδιωτών, να παραποιούν επεκτατικός εις βάρος Δημόσιας, Δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, τα περιγραφικά όρια, με αποτέλεσμα επικαλούμενοι την πλαστότητα των συμβολαίων να:
1) Ταλαιπωρούν με αγριότητα τους ειρηνόφιλους, πράους και δημιουργικούς στην μεγίστη πλειοψηφία, κατοίκους της νήσου Σκύρου.
2) Παρεμποδίζουν το ομαλό της διαχείρισης των τα του οίκου του Δήμου, από τους αιρετά εκλεγμένους αντιπροσώπους του.
3) Είναι γάγγραινα εκθρέμματος διαπλοκής, εις βάρος ιδιωτικής δημοτικής και δημόσιας περιουσίας, με δυνατότητες αμφίδρομα να συμπαρασύρουν ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο, σε πολιτικές, ηθικές και ποινικά κολάσιμες πράξεις,
4) Οι διαπλεκόμενοι πολιτικομίκτες πολιτικοεραστές, επικαλούμενοι τα πλαστά τους συμβόλαια περί «χορτονομής», δίνουν και μέσω δικονομικών δικαστικών αποφάσεων, νομικά «αερίσματα» στους Τούρκους, να επικαλούνται ιδία δικαιώματα «αερονομής», όταν παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο.

Είναι επιτακτικό με πρόταση νόμου, να καταργηθεί το εθιμικό αυτό δίκαιο, διότι έχει παρεκτραπεί από το σκοπό που υπηρετούσε για τις ανάγκες των τότε καιρών. Τουλάχιστον προκειμένου για τη Σκύρο και ίσως και όχι μόνον, έχει πλέον αναχθεί σε μέθοδο εποφθαλμιούσα οικειοποίηση, ιδιωτικής, δημοτικής και δημόσιας περιουσίας.

Δια του λόγου το αληθές, αν το μήνυμα μου πέσει στην αντίληψη σας και πιστέψετε το δράμα που ζουν εκατοντάδες πολιτών στη Σκύρο, σας λέω μόνον τούτο!!! Ότι η νικηφόρα έκβαση του αγώνα κατά της διαφθοράς, θα στεφθεί με επιτυχία μόνον όταν μπει φραγμός στην πρωτοβάθμια διαπλοκή, και δη ξεκινώντας από την πάταξη του ειδεχθούς κυκλώματος των αιρετών πολιτικοεραστών και πολιτικοομομικτών, που δρουν ως σύγχρονοι εκφραστές «του δικαιώματος της πρώτης νύκτας του γάμου», των φεουδαρχών του μεσαίωνα.

Χωρίς να το ψάξω πιο πίσω στο χρόνο, περιγράφω περιληπτικά σημειώνοντας ότι, υπάρχει συμβόλαιο του 1927 (σ.σ. με ήδη επεκταμένα όρια εις βάρος του Δήμου) όπου καταγράφονται τα σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής, τα ίδια σχεδόν σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής γράφονται και σε συμβόλαιο του 1941, σε αγοραπωλησία όμως μέρους της χορτονομής αυτής το 1965 τα αποσιωπούνε μεν αλλά ρητώς αναφέρετε και παραπέμπει στα προηγούμενα ισχύοντα όρια ολοκλήρου της χορτονομής. Τα αποσιωπούνε και στη γονική παροχή, που έκανε ο αγοραστής του μέρους της εξ αδιαιρέτου χορτονομής το 1965, το 1981 και 1982 στα παιδιά του, παρ’ όλα αυτά όμως ρητώς παραπέμπει στα γνωστά σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής. Σε ιδιόχειρο εσωτερικό διαχωρισμό όμως που έκαναν το 1966, ενόρκως το 1987 επιβεβαιώνουν τα ισχύοντα σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής όπως αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο του 1941, σε συμβολαιογράφο του νησιού.

Το 1989 όμως εμφανίζετε ένας που με πληρεξούσια των δωροληπτών γιων πουλά το αγορασθέν από τον πατέρα τους τμήμα της χορτονομής για λογαριασμό των, στο συμβόλαιο όμως που συνέταξε ο ίδιος συμβολαιογράφος εις τον οποίον ενόρκως βεβαίωσαν τα όρια το 1987 αναγράφονται άλλα αντ’ άλλων ως σημεία των ορίων της χορτονομής.

Μένει το ερώτημα, με βάση την απώλεια μνήμης του συμβολαιογράφου ως προς την προ δύο ετών ένορκη βεβαίωση που του έκαναν και δια λογαριασμό τους αυτός συνέταξε, ποιος έχει ευθύνη και αν εμπίπτει σε ποινικό αδίκημα? Αφ ενός μεν, και δεύτερον αν ο συμβολαιογράφος έχει υποχρέωση να τους ανακαλέσει προς σωστή διατύπωση των αναγραφόμενων σημείων των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής.
Η ειδεχθής απάτη έχει και συνέχεια, βιαίως με πασσάλους και συρματόπλεγμα, έχουν επεκταθεί πλέων των πλασματικών ορίων του συμβολαίου τους, επιπλέον του πλέον εντός της Δημοτικής χορτονομής.
Είναι λοιπόν εδώ που τώρα εξυφαίνετε στη γύμνια το ερμαφρόδιτο της πρωτοβάθμιας διαπλοκής. Ζητούν από το Δήμο να διευθετήσουν την μεταξύ Δήμου, και της των πλαστών τους συμβολαίων σημεία των ορίων της χορτονομής, και ο Δήμος ομόφωνα αποφασίζει, και με λίγα λόγια λέει, όσο προλάβατε και περιφράξατε δικό σας.
Όλα αυτά στο μουλωχτό.
Και αυτό όχι μόνο στη δική μου περίπτωση, τη μέθοδο τους έχουν καταφέρει να την κάνουν νομοτέλεια «πράξης» εφαρμογής σ’ όλες τις εναπομείναντες, δημοτικές δημόσιες, και ανεκμετάλλευτες ιδιωτικές εκτάσεις.

Είναι δε ο κύκλος της συμμορίας τόσο δεμένος με κοινή συμφερόντων ωμή _ φιλία, λόγω αμφίδρομης συμβολής αναμιξίας σε ψευδομαρτυρίες. Είναι δε και που η αυτοπεποίθηση των για το αδιάβλητο του ήθους και του ύφους ‘’δικαίου’’ της δικαιοσύνης που τους έχει μέχρι τώρα εξασφαλιστή, μέσω δικονομίστικων δικαστηριακών αποφάσεων, ώστε να τείνει να γίνει νόμος κράτους μιας ‘‘ευνομούμενης πολιτείας’’.

Γιατί όπως το πάνε θα προεκταθούν πέραν των ορίων της ισχύουσας ‘’αρχής της πρώτης νύχτας του γάμου’’ και να την προεκτείνουν σε αποκλειστική τους «συνταγματική» κατοχύρωση, ως επιλεκτικού τους δικαιώματος, την ευαρέσκεια της πολιτικομιξείας και πολιτικοεραστείας.
Κάποιος, κάπου, πρέπει να βάλει φρένο στο διαρκές αηδιαστικό αυτό γεγονός ,

Οι άνθρωποι ‘‘δεν έχουν ούτε ιερά ούτε όσια’’ είναι για μπουρμπούλιασμα. Και να σκεφθείτε ότι συμβολαιογράφος, πρώην δήμαρχος, σύμβουλοι ακόμη και βουλευτής με προέτρεψαν, σαν σύγχρονοι ‘’προαγωγοί’’, να τα βρω μαζί τους, τουτέστιν ως «χείρον» ευτελής ιθαγενής «ιδιώτης» «του αναπόσπαστου κομματιού του Ελληνισμού» να συνδράμω μέσο δικονομιστικής διαδικασίας να τους νομιμοποιήσω σε ηθικές και ποινικές δικάσιμα πράξεις.

(...! Και βεβαίως στη δικαιοσύνη δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις, αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται, όταν με τις πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις ότι δεν συμβάλλει στη διερεύνηση υποθέσεων, που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών".)
(σ.σ.------------ βουλευτής Εύβοιας)


Με εκτίμηση δια το υπεύθυνο έργο που επιτελείτε.
Πολύκαστρο 9-12-2006
Κώστας Αθανασιάδης.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 4:38 πμ
Αγαπητέ κ. Αθανασιάδη,

διάβασα με προσοχή το μήνυμα σας. Είναι ένα θέμα που το πληροφορούμαι για πρώτη φορά και θα το διερευνήσω όσο μπορώ και επιστημονικά και πολιτικά. Μόλις μπορέσω να συγκεντρώσω κάποια στοιχεία, θα επικοινωνήσω μαζί σας.

Πολύ φιλικά
Ευάγγελος Βενιζέλος






Δεν είναι τα ωραία λόγια χείρα βοηθείας στον αγώνα κατά της διαφθοράς

2 σχόλια: